Even voorstellen, mijn naam is Ruud Bouma.
Techniek zit eigenlijk in mijn bloed. Al vanaf dat ik een klein kereltje was had ik als hobby knutselen met apparatuur, boxen bouwen en oude tv's slopen, kijken wat erin zat enzovoort.

Tijdens mijn studie electrotechniek op de MTS was ik werkzaam als DJ in een discotheek bij het Leidseplein in Amsterdam (de 50/50 van 1985 tot 1988). Daarna ben ik een tijd werkzaam geweest als servicetechnicus voor kopieerapparaten en nog steeds in het weekend DJ maar nu in de BIOS op het Leidseplein (1988 tot 1989). Daarna een tijdje alleen kopieertechneut maar dat ging vervelen en ik kreeg de kans een jaar naar Curaçao te gaan om te draaien in een discotheek aldaar. Daar heb ik toen een goede tijd gehad, hard gewerkt maar tussendoor ook twee duikbrevetten gehaald.

Eind 1992 weer terug in Nederland veel produktie gedaan voor evenementen en party's in de dance scene en geschreven voor een danceblad (Update Magazine dat helaas allang ter ziele is). Ik had in dat blad een rubriek over audio techniek en apparatuur opgezet en verkocht daar ook advertenties bij. Ondertussen volgde ik ook een particuliere geluidstechnicus opleiding, (SAE Amsterdam 24 sporen studiotechniek)

In 1994 ben ik geslaagd als geluidstechnicus en deed wat freelance ENG klusjes via cameraman Ron van der Lugt. In 1995 ben ik in vaste dienst gekomen bij een facilitair bedrijf. Daar heb ik aardig wat van de (derde) wereld gezien en veel tv programma's gedraaid. Na twee jaar werd het tijd om voor mij zelf te beginnen en sinds 1997 ben ik freelance geluidsman voor diverse tv programma's, actualiteiten, dramaserie, soap, documentaire, speelfilm, commercials en bedrijfsfilms . Sindsdien heb ik meegewerkt aan een waslijst van producties waarvan  op deze site een aantal voorbeelden staan .